maanantai 7. maaliskuuta 2011

Aurinkoa mielen täydeltä

Tänä aamuna tuli viikko täyteen Suomen lasten linnakirjan ilmestymisestä. Yllätys oli siis melkoinen, kun kuulin Kauppalehdessä jo olevan pienen kritiikin kirjasta. Lehtihän piti oitis hankkia, sillä minulle on turhaa tulla sanomaan, ettei kritiikeillä ole merkitystä. Totta kai niillä on, vaikka eivät niin kovin suuria nykyisin olekaan. On sekä itselle peileinä lukijoiden suuntaan, kriitikko on vieläpä ammattilukija, että tiedon levittäjinä.

Tällä kerralla tosin en ollut ehtinyt sellaista vielä edes odottaa. Tämmöinenkin lause Kauppalehdestä löytyi: Raili Mikkasen ja Laura Valojärven Suomen lasten linnakirja on hieno paketti, voisi sanoa jopa kulttuurityö.
Nöyrä niiaus.

Jotenpa tämäkin viikko alkoi loistavasti. Olo on kevyt ja iloinen. Vähän niin kuin jaloista olisi muutama kilo painoa pois, niin keveiltä tuntuvat.

Tarkoitukseni oli tänään blogata muusta, mutta ei tässä nyt muuta tarvita. Kun on aika iloita, siitä pitää keskittyä nauttimaan.

Jaathan taas iloni!

5 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon hyvästä arviosta! Voin kuvitella että tuntuu mukavalta ja askel kevenee. Eipä olisi kyllä heti tullut mieleen, että Kauppalehti olisi se, joka tarttuisi kirjaasi ensimmäisenä. Mutta hyvä että tarttui.
  Katja

  VastaaPoista
 2. Kulttuurityö, totta vie! Onnittelut.
  Tietenkin kritiikeillä on merkitystä. Valitettavasti tölväisyt muistaa parhaiten, vaikka pitäisi säilöä pahan päivän varalle pelkät kehut, joiden lämpöön voisi aina palata paistattelemaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! K on hyvä alkukirjain nimelle :)

  Tunnustan, etten hirveän tarkkaan paina kritiikkejä mieleeni, ainoastaan jonkinlaisen yleistunnelman jokaisen kirjan kohdalta. Kirsti, en muista edes negatiivisia, mutta ei kai niitä kauheasti ole kohdalleni osunutkaan. (ja tässä puun koputtelua)

  Yhden lievästi negatiivisen muistan menestyneimmästä kirjastani. Se oli sen verran yllättävä. Ja yhden koulupojan arvion omasta mielestäni hauskimmasta kirjastani Kustaa Piponiuksen kutistusflunssa: "Kirjassa on vähän huumoria. Ja sekin huonoa." Nyyh!

  Kuohuvaa olen kyllä tänään soveliaasti nauttinut!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kun jaoit palan aurinkoa. Onnittelut osuvista sanoista!

  VastaaPoista
 5. Kauppalehti!! Kannattaa kilistää.

  VastaaPoista