maanantai 7. marraskuuta 2011

Haussa kirjainten järjestys

Tein pitkän matkan, eli pidin aivan kunnon loman jolla kirjoittamiset eivät olleet ollenkaan mielessä. Sen jälkeen keskityin tiiviisti viimeistelemään aikuisten romaaniani. Työ sujui hyvin messuhulinoiden kahden puolen. Valmista tuli, helpotti!

Mutta nyt, töitä pitäisi jatkaa ja olen jatkanutkin: rutiinilla. Onneksi seuraavaan kirjaan täytyy etsiä paljon taustatietoja, joten sitä voi tehdä, vaikka kirjaimet olisivatkin vähän kateissa.Tai eivät kirjaimet tietysti kateissa ole, vaan niiden järjestys jonossa. Se millaisia sanoja niistä muodostuu, mitä ajatuksia ne ilmaisevat.

Vika on ajatuksissani. Ne lepattelevat omia aikojaan, kehittelevät uusia juonia, kiinnostuvat vääristä asioista kesken meneillään olevan työn. Ne heittäytyvät liian itsenäisiksi. Eikä auta sanoa kuten koiralleni Katille: Sivulle! Seuraa sivulla! Kati tottelee innokkaasti, häntä heilahtelee. Ajatukset sen kun juosentelevat omiin suuntiinsa.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että tekeillä olevan tietokirjan aihe ei kiinnosta. Se on hauska ja etsin uusia tietoja innokkaasti. Mutta kun on yksi nuorten jännärikin mielessä ja seuraava aikuisten kirja, jonka aihe innostaa tavattomasti ja ainakin kaksi jos ei peräti kolme tosi kiinnostavaa tietokirjaa kilpailemassa huomiostani. Ajatukset hypähtelevät niihin, kirjaimet haluaisivat hakeutua niistä kertoviin muotoihin.

Voi, miksi en pysty tekemään viittä työtä yhtä aikaa, keskittymään täydellisesti vain yhteen kerrallaan ja miksi, oi miksi maailma on ideoita tulvillaan!

Ihana maailma! Se tosiaan on ideoita tulvillaan!

2 kommenttia:

 1. Raili, minäkin haluaisin tehdä monta asiaa samanaikaisesti;-)

  Tietokirjat ovat kiinnostavia!

  Kiva kuulla, että kuulut meihin 'koiraihmisiin'.

  Koko elämä on Suuri, Uskomaton Seikkailu!

  VastaaPoista
 2. Leena, välikäsien lisäksi olisi varmaan hyvä olla myös lisäaivot.
  Olen lievästi allerginen koirille ja lääkäri suositteli luopumista niistä, tosin vasta "heti kun aika näistä jättää". Yritimme pari vuotta olla koirattomia, ei onnistunut. Kuka nyt haluaa luopua ilosta elämässään.

  VastaaPoista