lauantai 28. tammikuuta 2012

Histamiinin itsenäiset retket

Olen jo moneen kertaan matkan varrella ehtinyt pohtia sitäkin, miten minun aivoituksistani syntynyt hahmo, Histamiini, on lähtenyt aivan omille retkilleen. Jossain vaiheessa sille ilmestyi useammankinlaisia sivupersoonia, joista olisin voinut vaikka närkästyä, jos ei olisi naurattanut.

Ensin tietysti Raninin Matti antoi sille ihanasti omaa persoonaansa televisiossa. Ja siivet, niin voin rehellisesti sanoa. Jossain vaiheessa kuulin, että sitä käytettiin paljonkin erilaisissa esityksissä, niin kuin hahmoja usein käytetään, täysin, no sanotaan nyt vaikka nätisti, että luovasti. Joku aivan ilmeisesti teini-ikäinen kaveri loi Histamiinille nettisivun, joista ei seksiä puuttunut, jne. En silti varmasti tiedä kuin pienen osan siitä, missä kaikkialla se on haahuillut.

Kuten arvata voi, minua ilostuttaa suuresti se, että Histamiinin fani-sivu Facebookissa rikkoo tuossa tuokiossa 20 000 rajan. Juuri tätä kirjoittaessani sivulla on 19 975 tykkääjää. Aika hurja juttu! Julistankin nyt kilpailun siitä, kuka arvaa lähimmäs hetken, jolloin 20 000 tulee täyteen.  Palkinnoksi lähetän viimeisimmän Histamiini-kirjan, Histamiinin luolaseikkailun, joka ilmestyi tässä kuussa.

Histamiini kanssa olenkin ikuisen kysymyksen ääressä. Mikä antaa jollekin hahmolle näinkin pitkän elämän, sillä Histamiini täyttää nyt keväällä jo 33 vuotta. Sen ensiesiintyminen oli Kukkaset-sarjan välijuontajana yhdessä Eija Ahvon kanssa 1979. Mutta vaikka en vastausta tiedäkään, vilpittömän iloinen voin silti olla. Ja olen myös!

Mutta siis, milloin Histamiinilla tulee 20 000 tykkääjän raja täyteen, tunnin tarkkuudella. Vastaukset tänne tai FB:n puolelle!

9 kommenttia:

 1. Hups. Sattuipa kiintoisasti. Arvuuttelemaan en lähde, kun en ole naamakirjassa, mutta aihe sinänsä kolahti varsin osuvasti.
  Muutama vuosi sitten eräs kollega vinkkasi, että juutuupissa on kuvakirjojeni hahmo nimeltä Morso (Aasi ja Morso -kirjat) lähtenyt ihan omille teilleen. Oli pakko vilkaista ja KAUHISTUA. Ensimmäisenä tuli mieleen tekijänoikeuslaki. Mutta saman tien tajusin, että peräänkuuluttaminen on loputon suo, joten annoin olla. Vuosi sitten poikani oli huomannut lisää Morso-juttuja. Eikä suinkaan hyvässä. Kävin nopeasti katsomassa, mutta sitten päätin unohtaa koko jutun. Vaikka heti, kun vain ajattelenkin asiaa, alkavat punaiset salamat sinkoilla päässäni. Voi olla, että siellä olisi positiivistakin asiaa, mutta pidän mielenterveyteni kannalta viisaampana olla autuaan tietämätön. Puolustautuminen näissä medioissa on taistelua tuulimyllyjä vastaan.
  Ja saman tien ylittyi taas ärsytyskynnys laajemminkin. Juuri eilen viimeksi pressaehdokkaiden kaksin"taistelua" seuratessani ajattelin, miten toivottoman säälittäviä somessa puskista (vaikka ehkä omalla nimelläänkin) lokaa viskelevät tyypit ovat. Sitähän on kuulemma lentänyt molempien niskaan. Raukkamaista.

  Sorry, tästä tuli nyt näin vimmainen ja negatiivinen, joten loppuun sanottakoon, että KLOP KLOP KLOP, Histamiini on joka tapauksessa POP!!! Terkut siis hänelle.

  T von Lorukuja

  VastaaPoista
 2. T von
  Uskon, että jos omaa hahmoa käytetään ikävällä tavalla ja täysin omana tyyppinä hyväksi, siitä pillastuisin minäkin. Mutta kuten sanot, aika toivoton taistelu se olisi.

  Nyt tosin olen ihmetellyt sitä, että Yle, jonka kanssa kuuleman mukaan sopimukset ovat kunnossa, ei ole pihahtanutkaan jo kahtena jouluna dvd-myynnissä olleesta Histamiinin Joulukalenterista. Vai ovatko herrojen kiireet vain niin kovin hitaita? Täytynee ryhtyä kyselemään.

  VastaaPoista
 3. Heipparallaa,
  20000 tulee täyteen pe 3.2. klo 12.15 ;)
  Voi kyllä tulla aiemminkin...
  Terv. Anu

  VastaaPoista
 4. Se on nyt kirinyt sitä vauhtia, että tulee varmaan aiemmin. Voit äänestää toiseenkin kertaan ;)

  VastaaPoista
 5. Ai hurja. Unohdin kilpailusta aikamääreen. Tässähän voi muuten kytätä viime tinkaan ja voittaa vähän epäreilusti. Siispä arvaukset seuraavan tunnin sisällä, eli viimeistään 01.00. Sorry!

  VastaaPoista
 6. Tuo edellinen vasta hassulta näyttää. Tosiasiassa en sekopäisenä kirjoittanut tekstiä kahdelta ja puhunut tunnin sisällä olevasta kello yhdestä, vaan puolen yön aikaan. Tämä tekniikka yrittää tehdä minusta sekompaa kuin olen.

  Annetaan nyt sitten vielä kaksi tuntia aikaa. Kello on nyt yhdeksän, joten aika loppuu kello 11.00.

  Minun on ehkä viisainta olle vast'edes julistamatta mitään kilpailua, kun siitä tulee näin epämääräinen säännöiltään. Vai olisinko oppinut tästä jotain?

  VastaaPoista
 7. Kilpailu on ratkennut. 20 000 kamua Histamiinille tuli täyteen tänään neljän ja viiden välillä. Osallistuminen ei ollut mitenkään yltäkylläistä, mutta voittaja löytyi helposti. Jussi Matilainen, kirjailijakollega vähän pohjoisempaa, saa Histamiinin luolaseikkailun. Seuraava kilpailu sitten 5 000 seuraavan jälkeen :)

  VastaaPoista
 8. "Jos minä vihdoin löydän luolan, voinko muka kääntyä pois? Voinko mennä kotiin ja ajatella: Hurraa! Minäpä löysin luolan, mutta en mennyt tutkimaan sitä? Voinko sen jälkeen nukkua yhtään yötä kunnolla, kun minua harmittaa koko ajan?

  Ei, en voi!
  Jos löytää luolan,
  sen sisälle on pakko mennä!"

  Miten "salaviisasta", symbolista ja filosofista!!! Kuules Raili, taidan tykätä tästä uusimmasta Histiksestä kaikkein eniten. Maltan tuskin odottaa, että pääsen lukemaan sen uudestaan. Nimittäin Joonatanille, joka on vasta kolme ja puoli, mutta joka ihan takuulla haluaa kuulla Histamiinin luolaseikkailun yhä uudestaan. Meillä on lempparipaikka meidän kirjastohuoneen perällä, nallesohvalla. Siellä luetaan jännimmät jutut. Ja jännä tämä totisesti on.
  Jännä, lempeä, hauska ja viisas!

  Onnea uudelle tulokkaalle!

  Tuula von Lorukuja

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kultainen Tuula von. Haluaisin niin jossain vaiheessa tavata Joonatanin. Meillä olisi varmasti puhuttavaa. Mutta nyt kiireinen iltapäivä, joten palajan.

  VastaaPoista