sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulu on

jos ei nyt aivan vielä läsnä, ainakin lähistöllä. Joulukuusi pihalla on saanut ihanasti lunta oksilleen. Se on jäätynyt jo niin tukevasti paikalleen, että irronnee vasta noin huhtikuussa. Mutta saa olla, kaunis se on myöhemmin ilman koristeitakin vain tuikut oksillaan. Jotka sentään eivät tuiki, valaisevat vain vienosti.

Työn olen siirtänyt syrjään jo pari päivää sitten, vaikka ajatuksia en pysty estämään puikkailemasta siihen aina välillä. Puikkailkoon. Jouluhan on suvaitsevaisuuden juhlaa. - Vai onko? Jos joku tuttuni sanoisi, ettei vietä joulua mitenkään eikä edes välitä siitä, enkö vähän sentään ihmettelisi.

Kollega kyseli blogissaan lapsuuden joulumuistoja. Yksi hassu tulee mieleen juuri nyt niin vahvasti, että tunnen aika ikävän hajun nenässäni. Minulla oli hyvin kihara tukka tiukoilla leteillä. Höytyvät niistä kuitenkin aina karkailivat, joten niitä oli usein otsallani. Kynttilät ja höytyväiset kiharat eivät olleet hyvä yhdistelmä, ja lähes joka joulu jossain vaiheessa tuntui vahva palavien hiusten haju, minkä jälkeen joku ryntäsi kiireesti sammuttamaan minua. Se ei ollut erityisen kivaa. Mutta ei se joulumieltä onnistunut viemään, joten se on tallella edelleen.

Siispä jouluisia tunnelmia siinä muodossa kuin ne sinusta parhaalta tuntuvat. Yksi hyvä vaihtoehto on ehdottomasti lukeminen. Lapsuudenkodissani joulupäivänä paistettiin vain uunipuuro ja sen lisäksi kylmiä leikkeitä oli tarjolla kaiken päivää. Yleensä istuimme kaikki nenät uusissa joulukirjoissamme kiinni, eikä talosta kovin monia vuorosanoja päivän mittaan kuulunut. Se oli meistä kaikista melkoista onnea.

Onnea myös sinun jouluusi!

2 kommenttia:

 1. Raili, minäkin vain lukisin, mutta kun huomenna on myös hääpäivä ja ylihuomenna saapuvat nuoret eli menee seurusteluksi. Istumme herkkujen ääressä tunteja ja kuuntelemme, mitä meidän Merillä on sydämellään ja häntä säestää vävykokelas sekä villi kääpiövillakoira Dina. Iso talo kuin täyttyisi ilokaasusta...Mutta sitten hiljenee ja tulee hitaita pitkiä päiviä, jolloin R:n kanssa vain luemme: Hänellä on ensimmäistä kertaa loma jouluna!

  Laitoin vasta noin puoli tuntia sitten imelletyn perunalaatikon uuniin, joten tässä menee vielä tunteja. Olen sen aina tehnyt ennen aattona, mutta nyt päätimme nukkua huomenna pitkään ja sitten lukea Hesaria nautiskellen...Voit kuitekin olla varma, että kun Suomen Turku julistaa joulurauhan, me olemme hyvin asustautuneet ja nautimme lasilliset aitoa samppanjaa: 'Hyvää joulua & hääpäivää rakas!'

  Raili, minä jotenkin aavistan, että sinä uit nyt tarinasi meressä, mutta saahan jouluna tehdä just sitä mikä tuntuu omimmalta.

  Lumoavaa Joulua Sinulle♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Leena! Makoisat samppanjat ja lisää monia onnellisia vuosia! Ja sitä seurallista joulua myös!

  Meillä on usein ollut suurikin joukko jouluna, mutta nyt kokoonnuimme jo eilen ja vain poikani on jouluseuranamme. Minä siis aion lukea vaihteeksi jotain muuta kuin taustoja kirjalleni. Jää on vielä vähän kesken ja kasassa odottamassa on monta hyvää kirjaa.

  Nauttikaamme!

  VastaaPoista