torstai 3. lokakuuta 2019

Kirjahedelmä ei putoa puusta

Syksy on sadonkorjuun aikaa. Kaikessa viljelemisessä saa tehdä aika paljon työtä kunnon tuloksen saadakseen, ja niin se tosiaan on kirjamaailmassakin. Kirja ei putoa tuosta vain kypsänä kasvattajansa suuhun, sen kypsyminen vaatii monta vaihetta. Yleensä aloittaminen on ihanaa ja jonkin aikaa sujuu kuin leikiten. Sen jälkeen tulee usein aika pohtia ankarasti, ja jos on sattunut saamaan sellaisen onnen kuin hyvän ja luotettavan kustannustoimittajan, keskustella hänen kanssaan.

Luulen melkein, ettei monikaan kirjailija pääse kirjoittamisen aikana ilman yhtä tai useampia tuskavaiheita: epäilyjä omista kyvyistä, siitä kiinnostaako tällainen nyt ketään ja jopa fyysisestä väsymisestä. Historiallisten kirjojen kanssa on vielä oltava tarkkana siitä, että lähteet ovat oikeita ja tutkimustulokset niitä viimeisimpiä, joilla ehkä kumotaan aikaisemmat vahvat uskomukset. Lähteiden on siis oltava luotettavia, mutta mistä sen aina tietää. Tämä on ainakin minulla suuri huoli.

Mutta kun kirja sitten vihdoin on omassa kädessä painettuna, oikeana ihanana kirjan tuntuisena painona kädessä, on se vain kaiken vaivan ja tuskan arvoinen.
Ei tämäkään vaihe silti ole yksiselitteinen. Päällimmäisenä on riemu, mutta jo heti aika lähellä sivulla kärkkyy säikähdys. Pärjääkö tämä kirjamaailman ankarassa kilpailussa? Löytävätkö lukijat sen? Kannattaahan se varmasti lukea?

Juuri tässä sitä nyt ollaan. Sampanjaa on maisteltu niiden muutamien naapureiden ja ystävien kanssa, joita minulla täällä Heinolassa jo on. Hesarin syksyn lasten- ja nuortenkirjojen koosteeseenkin Elli ja Minna pääsivät, mikä tietysti ilahdutti. Mutta huomenna alkavat Turun kirjamessut, ja siellä se sitten on yhtenä, kuinkahan monista, lukijoiden edessä, työnnettynä yksin kylmään maailmaan. Voi pientäni!

Niin, olen tosiaan huomenna perjantaina Turussa nuorisokirjailijoiden osastolla Tiina Lehtinevan haastateltavana klo 16.30. Lauantaina olen kello 15 Sirpa Kähkösen jututtamana Fiore-lavalla. Jos olette jossain hollilla, tulkaa tapaamaan.

Ja hei! Vaikka ollaan jo lokakuussa, kukat kukkivat. Tämän kuvan otin parvekkeellani eilen. Tuon kimpun kesän alussa tuonut totesi: rakkaudella annettu, rakkaudella vaalittu. Kyllä!

Värien iloa ja syksyn tuoksuja itse kullekin säädylle kuten myös säädyttömille!


1 kommentti:

 1. Mikä hieno todistus on, olen torpey clare ja olen naimisissa, onnellinen avioliittoani, vasta kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittolakeihimme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkauden, luottamuksen ja luottamuksen meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten täynnä avioeroa, myöhemmin erotimme. Vuosia avioeron jälkeen yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua piti BaBa ogbogo hieno ja erittäin henkinen mies, joka heitti rakkaus loitsu minulle ja sai EX palaamaan minulle 48 tunnin sisällä. Olen huolestunut, joten pudotan hänen sähköpostin tänne niille, joilla on parisuhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa. + 447440557868Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös seuraavissa asioissa ...

  (1) Lopeta avioero.
  (2) Loppumattomuus.
  (3) Onnea Spell.
  (4) Avioliitto.
  (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

  VastaaPoista