maanantai 1. syyskuuta 2014

Mitä enemmän luen, sitä vähemmän tiedän tietäväni

Oikeastaan en pysty tänään kirjoittamaan. Oikean käden peukalo ja nimetön turpoavat juuri nyt kilpaa. Poimin kaksi omenaa puusta, ja kummankin näkösuojassa olevalta puolelta pisti ampiainen. On ne vekkuleita!

Lauantainen vierailu Kuhmoisissa sai mielen iloiseksi. Kunta ei ole suuren suuri, mutta siellä on toimivia ja mukavia ihmisiä. En ollut koskaan nähnyt Histamiinia oikein kankaalta, ja tosi hyvältä näytti. Minulle on ollut jotenkin luontaista katsoa filmejäkin tv:stä, sillä viisi vuotta töitä television äänitarkkailijana opiskeluaikana opetti katsomaan ohjelmia pieneltä ruudulta. Mutta onhan tietysti aivan toista katsoa "omaa" tv-ohjelmaakin isolta kankaalta. Hauska kokemus.

Kuulun itse tietysti joukkoon, joka aloitti koulun aina syyskuun ensimmäisenä, jos se ei sattunut sunnuntaiksi. Ja kun äiti oli opettaja, koko perhe palasi ruotuun samana päivänä. Isä oli yksityisyrittäjä, joten hänen lomansa olivat milloin olivat, lähinnä silloin, kun ryyppyputki osui päälle. Niitä ei siis laskettu. Nytkin tuntuu vahvasti siltä, että loma on loppu, ja työt alkaneet. Olen tehnyt töitä aika veltosti kesän mittaan, joten syytä on alkaakin.

Tilasin juuri Antikvariaatti nettidivarista taas yhden kirjan, joka on pakko saada oikein omaan kirjahyllyyn. Yksi kamari - kaksi sukupuolta, Suomen eduskunnan ensimmäiset naiset -tietokirjan pitäisi oikeastaan kuulua jokaisen suomalaisen kirjastoon. Täyttä ja aivan hirveän mielenkiintoista asiaa eri henkilöiden kirjoittamina. Tästäkin asiasta luulin jo jotain tietäväni, mutta se oli täydellinen harhaluulo. Yleensä näissä tilanteissa oppii ainakin sen, että mitä enemmän luen, sitä vähemmän tiedän tietäväni. Eikä tätä ole edes vaikeaa tunnustaa.

Huomenna pääsen vihdoinkin mökille ja sieniä jahtaamaan. Onneksi olen aika tasakätinen, joten jos oikea on huomenna kokonaan pois pelistä, vasen toimii. Pidä sinä tervettä peukkuasi minulle: Minun on saatava herkkutatteja aina kuivuriin asti!!! Tämä ei ole ahneutta,vaan oikeaa luonnon antimien nauttimista. Eikö vaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti