lauantai 15. marraskuuta 2014

Nenä kirjaan!

Huomenna meitä on monta lukemassa tekstejään Virka Galleriassa ihanan Tarinoiden puiston katveessa. Nuorisokirjailijat tarjoavat ja mukana ovat:

11.00 Ansu Kivekäs

11.30 Raili Mikkanen

12.00 Netta Walldén

12.30 Tuula Korolainen

13.00 Kirsti Kuronen

13.30 Pia Perkiö

14.00 Jukka Laajarinne

14.30 Tittamari Marttinen

Myös keskusteleminen on ankarasti sallittua.

Virka Galleriassa on juuri nyt paljon näkemistä ja kokemista, sillä Tarinoiden puisto on tähänastisista kaikkein suurin lastenkirjallisuustapahtuma, Pro lastenkirjallisuuden aikaansaama. Jokaisessa meissä asustelee vielä niin paljon lasta, että vaikka ei olisikaan lasta mukaan otettavaksi, voi varmasti nauttia sen tarjonnasta. Ja lasten kanssa tietysti vielä monin verroin.

Minullakin on juuri nyt meneillään pieni hengähdystauko. Käsikirjoitus on lähtenyt toivottavasti viimeiselle kierrokselleen ja nyt teen rästiin jääneitä asioita, kuten takapihan lehtien haravoimista ennen lumen tuloa. Korkea aika, eikö vaan. Kohta voin sitten jatkaa jo aloittamaani kirjoitustyötä hyvällä omallatunnolla.

Taas on meneillään Finlandia-palkintojen jako ja kuhina niiden ympärillä. Olen monta kertaa kiittänyt mielessäni sitä, että kun vuonna 2002 sen sain, en tosiaankaan ollut odottanut, en liioin haaveillut palkinnosta. Minulta jäi siis kaikki hermoilu täysin kokematta. En haaveillut siitä salaa edes siinä vaiheessa, kun Ei ole minulle suvannot, Aino Kallaksen nuoruus oli esiraadin valitsemien kuuden joukossa. Minusta kuuden joukkoon pääsy oli jo odottamattoman mahtava juttu.

Ja aina muistan ihmetellä sitä, miten kukaan voi nostaa yhtä muiden joukosta, kun yleensä koko kuuden joukko on varmasti hyviä kirjoja. Minusta ei olisi giljotiiniksi. Toisaalta yksi on valittava, ja lopullinen valinta on tosiaan yhden ihmisen päätös. Piste.

Marraskuu ei yleensä houkuttele kovin pitkiin ulkona olemisiin. Siispä: Nenä kirjaan!

5 kommenttia:

 1. Kiva, että nyt huomasin tämän: Voin linkittää lastenkirjallisuudesta innostuneelle ystävälleni.

  Olen lukenut Aino Kallaksen päiväkirjat ja voi, miten kiinnostavaa se kaikki olikaan.

  Äitini piti kovasti siitä sinun kirjastasi, joka ilmestyi juuri ennen kuin Meren ja ikävän kiertolaiset, mutta just nimi ei tule mieleeni. Voisin itsekin sen lukea.

  Onneksi ei itse tarvitse olla giltiinina, se ei kaikille sovi.

  Mukavaa viikonloppua ja marraskuun jatkoa sinulle!

  <3

  VastaaPoista
 2. PS. Siis se sun kirjasi, josta äiti piti kovasti on Unelmien varjot.

  VastaaPoista
 3. Leena, iloiset terveiset äidille, jonka olen muutenkin ymmärtänyt olevan oivallinen nainen ja äiti. Lisäksi muistaakseni hänessäkin virtaa ainakin ripaus karjalaista verta. Ei hän suotta ole saanut sinunlaistasi tytärtä :)

  Kiitos toivotuksista. Saimme juuri takapihan lehdet kompostiin, joten nyt on hyvä aloitella viikonlopun vietto.

  VastaaPoista
 4. Tarinapuisto on aivan huikea juttu! Kävin siellä avajaisissa ja toivon sydämestäni, että tämä näkyvyys vauhdittaisi Lastenkirjallisuutalon syntymistä. Olisi sen aika.

  En luultavasti pääse mukaan tähän, vaikka olisin kernaasti ollut läsnä myös huomisen kirjailijatapahtumassa - hoitokoiran lenkki menee etusijalle. Aina ensin eläimet.

  VastaaPoista
 5. Kirjat onneksi jaksavat odottaa, koira ei niinkään - ja voi miten kaipaan omaani.

  Tarinapuisto on tosiaan niin hieno, että kipi kipi sinne jokainen, joka ei ole vielä käynyt.

  VastaaPoista