torstai 22. elokuuta 2019

Huh-huijaa!


Nyt on ollut sen verran vauhtia, että tännekään en ole ehtinyt. Tällä viikolla yksi kokonainen päivä, jolloin olisin voinut tehdä melkein mitä vaan. Paitsi, etten voinut, sillä syksyn kirjat vaativat jatkuvaa huomiota. Ne ovat nyt niin samassa tahdissa, että tämmöistä ruuhkautumista täytyy muistaa välttää tulevaisuudessa.

Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää on sentään jo taiton tarkastuksessa. Selkeästi voiton puolella siis olemme. Tammella oli tiistaina kesätapaaminenkin, joten pääsin oikein kunnolla halaamaan omaa ihanaa kustannutoimittajaani ja istumaan nenäkkäin samassa pöydässä. Hyvät kustannustoimittajat ovat lahja, niin se vain on.

Mukavaa Klippanilla oli muutenkin, vaikka vähän muinaisjäännökseksi itseni siellä tunsin. Onneksi oli joku muukin, joka tunsi samoin. Vertaistukea!

Sunnuntaina taas olin Träskändan kartanossa osaavan ja mukavan Teresia Volotisen haastateltavana Raija Orasen kanssa. Olemme kumpikin kirjoittaneet Aurora Karamzinista, Raija aikuisille, minä nuorille. Aika harvoin on niin koko ajan täysin mukana olevaa yleisöä kuin siellä vanhan viljamakasiinin täydeltä. Tuollaiset tilaisuudet antavat uskoa tähän työhön.

Hylkykirjan kanssakin on ollut kiva työskennellä, sillä olen saanut Museoviraston vedenalaisen kulttuurin tietäjiltä ja taitajilta hyviä tarkennuksia käsikirjoitukseen. On muuten metkaa, millä vauhdilla hylyn tiedot saattavat muuttua. Dendrokronologinen tutkimus, (lyhennettynä dendrologinen, mitä paljon käytetään) on antanut uutta tietoa monen haaksirikkoutuneen laivan rakennuspuiden iästä. Puut ovatkin vielä kasvaneet aikana, jolloin laivan on luultu uponneen. Ette usko, miten hurjasti kiinnostavaakin kiinnostavampaa tietoa olen saanut hylkykirjaa lehdessäni. Tuntuu melkein, että pitäisi tehdä vielä jatko-osa, sillä tähän kirjaan mahtui vain kymmenen hylkyä.

Kuvan lisäsin tähän kertomaan, että onneksi minulla on pieni koiruus. Maisemas on juuri asuintaloni alapuolelta Jyrängönvirran reunalta. En kävisi päivittäin ihailemassa tämmöisiä rauhallisia näkymiä ilman sitä. Näistä saa voimaa. Samanlaisia voimahetkiä toivon sinunkin suuntaasi!


1 kommentti:

 1. Mikä hieno todistus on, olen torpey clare ja olen naimisissa, onnellinen avioliittoani, vasta kun aviomieheni alkoi kuunnella juoruja minusta, että en ole uskollinen avioliittolakeihimme, yritin saada hänet ymmärtämään, että he olivat juoruja ja valheita, mutta hän menetti rakkauden, luottamuksen ja luottamuksen meihin. Joten meistä tuli nagging parit, ja sitten täynnä avioeroa, myöhemmin erotimme. Vuosia avioeron jälkeen yritin elää normaalia elämää ilman häntä, mutta en pystynyt, joten aloin etsiä miten saada takaisin entinen aviomieheni, sitten minua piti BaBa ogbogo hieno ja erittäin henkinen mies, joka heitti rakkaus loitsu minulle ja sai EX palaamaan minulle 48 tunnin sisällä. Olen huolestunut, joten pudotan hänen sähköpostin tänne niille, joilla on parisuhteita ja avioliittoa koskevia ongelmia, jotta hän voi auttaa suurissa töissä. Sähköposti: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Tai hänen whatsapp-numeronsa. + 447440557868Ota yhteyttä häneen, katso kuinka suuri ja voimakas hän on. Auttaa myös seuraavissa asioissa ...

  (1) Lopeta avioero.
  (2) Loppumattomuus.
  (3) Onnea Spell.
  (4) Avioliitto.
  (5) Päästä eroon henkisistä ongelmista.

  VastaaPoista