maanantai 23. joulukuuta 2013

Saa nähdä, mitä on tulossa

Hätäisimmät jouluvalmistelut, tosin aika vähäiset, on tehty. Tänne on pitänyt ehtiä jo monena päivänä, mutta tässä vasta olen. Minussa taitaa joutua hukkaan hyvät taipumukset karhuksi, supikoiraksi, mäyräksi, lepakoksi, rantakäärmeeksi ja mitä kaikkia noita talven nukkujia onkaan. Annan lukijan vapaasti valita, miksi kuvittelisit minun parhaiten soveltuvan. Voisin aivan hyvin kaivaa pesän jonnekin ja käpertyä sinne. Tosin siinä täytyisi olla ikkuna, että voisin kurkata ulos silloin tällöin kylkeä kääntäessäni.

Kirjailijapuolenikin on talviunilla. On ollut ilo seurata Iivari-tonttua karkuteillään. Hyvin näyttää selvinneen. Sen sijaan historiallisen aikuisten käsikirjoitukseni vaihe on - jaa-a, no, vaihe tosiaan. Entisen aikuisten kirjojeni kustantajan  uuden kustannuspäällikön kanssa ei löytynyt yhteistä näkemystä. Minulle kirjan päähenkilö on jo lihaa ja verta sellaisena kuin on enkä pysty häntä muuttamaan. En tosin haluakaan. En ole lähtenyt tarjoilemaan käsikirjoitusta laajalla jakelulla, mutta otan tietysti auliisti vastaan kiinnostuneiden kustantajien yhteydenotot. Jonotuslaput ovat täällä jo valmiina. 

Uups, no. Ehkä odotan sittenkin joulupukkia ensin ja vasta sitten alan keskittyä tähän uuteen tilanteeseen. Jossa tosin en liioin ole ripotellut päälleni tuhkaa enkä repinyt vaatteitani. Oikeastaan minulla on tällaisesta tilanteesta hyvää kokemusta. Aavikoiden seikkailija tyrmättiin aikoinaan yhdessä kustantamossa, päätyi Tammelle ja sai Topelius-palkinnon, joten ei se nyt ihan huono ollut. Odotan siis uteliaana, mitä nyt tapahtuu.

Mutta sitä ennen: Jos joku nyt vielä näin aatonaattona käy täällä lueskelemassa, toivotan hyvää ja toiveita täyttävää joulua. Suurempi mahdollisuus tulla ajoissa perille lienee kuitenkin tällä toivotuksella:
                                           Onnekasta vuotta 2014
Kuva on tietysti Laura Valojärven ja kuvassa Iivari
 
Kohti korkeuksia!

2 kommenttia:

 1. Raili-tyttönen!

  Älä murehdi. Käsikirjoitusten tiet ovat tutkimattomat, kuten itsekin olet nähnyt. Ja Iivari kerrassa hieno, kehujahan hän on kerännytkin.
  Muistan minäkin ajan noin kolmannen kässärin kohdalta, kun sain kannustavan kehotuksen ryhtyä leipomaan joulutorttuja, kun kässäri ei seulaa läpäissyt. En ihan yhteismitalliseksi kokenut puuhia nimeltä joululeipomus ja käsikirjoituksen laatiminen. Siitä on jo aikaa, ja joulu sinäkin vuonna tuli, torttuineen päivineen.
  Semmoista tämä puuha on. Välillä ylämäkeä, välillä tasaisempaa.

  Rauhallisia jouluajatuksia!

  T von L

  VastaaPoista
 2. T von, kiitos! Huomennahan on jo joulupukki ovella. En aio piiloutua enkä parkua. Otan ilolla vastaan pukinkin.

  Jouluisia ajatuksia myös sinulle!

  VastaaPoista