torstai 10. huhtikuuta 2014

Oletko valmis

Olen kyl-läs-ty-nyt! Ennen meilä olivat papit ja piispat saarnaamassa tuomiopäivää penkeissä vapisevalle rahvaalle, nyt sen homman on ottanut julkinen sana. Tuomiopäivä tulee, eikä se ole kaukana. Siitä kertovat lehdet ja sitä toitottaa televisio. Älkääkä sanoko, että television voi helposti sammuttaa. Ei voi, jos perheessä asustaa myös uutisnarkomaani.

Tuomiopäivään olemme taas tietysti syyllisiä me rahvaan edustaja-raukat. Emme kuluta tarpeeksi. Sitä vaan ostetaan mahdollisimman edullista ja moraalittomasti tuotettua ruokaa, kierrätystavaroita ja nautitaan ilmaisia huveja.

Tuomiopäiväuutisten ohella kaiken aikaa toistuvia ovat talousuutiset ja nimenomaan pörssikurssien seuranta. Omistavatko kaikki tosiaan osakkeita, kun niistä puhutaan jatkuvasti? Entä onko osakkeilla tienaaminen kaikkien mielestä moraalista ja mitä suurimmassa määrin ihailtavaa?

Olen myös kyllästynyt eduskunnan jatkuvaan riitelyyn. Lapsille yritetään opettaa koulussa, että pitää käyttäytyä kohteliaasti toisia ihmisiä  kohtaan, mutta kansanedustajien elämä näyttää olevan pelkkää muiden syyttelyä. Silti en tiedä parempaa järjestelmää päättää kansalaisten asioista kuin demokratia. Voisi se silti olla vähän sivistyneempää puuhaa mielestäni. Ja voisi siellä edes yrittää kunnioittaa toisten työtä.

Se, mitä kaipaan tähän aikaamme ovat ihanteet. Kertokaapa, mitä ne ovat tänä päivänä. Mistä nuori ihminen löytää asiat, joiden vuoksi kannattaa ponnistella? Kun taas luen 1900-luvun alun ajoista ja näen, miten silloin hehkuttiin monille aatteille, suorastaan kadehdin heitä. Eivät kaikki niistä aatteista suinkaan toteutuneet sellaisina kuin ihmiset unelmoivat, mutta paljon myös tapahtui. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo ovat edelleen asioita, joiden puolesta pitäisi hehkua. Kuinka moni hehkuu?

Jos julkista sanaa on uskominen, tuomiopäivä tulee, oletko valmis!

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen kyllästynyt.

    Minusta kansanedustajien määrän avustajineen voisi puolittaa, mikä olisi selvää säästöä.

    Miksi meillä on perintövero, vaikka Ruotsissa ei ole? Kaikessahan me aina olemme muuten Ruotsia matkimassa.

    Miksi eläkkeitä verotetaan enemmän kuin palkkoja?

    Miksi vanhuksilla on vessapäivä vain kolme kertaa viikossa?

    Tulen uutisita huonolle tuulelle, joten meidän uutisnarkkari saa katsoa ne yksin, PAITSI nyt kun seuraan Ukrainaa. Tämän kauhunäytelmän aion katsoa ja ihmettelen, että se taphtuu taas.

    Kaipaan menneen ajan tuulia, jossa en ollut riippuvainen mistään käyttöliittymistä. Yhden tuki loppui just tiistaina ja nyt minulla kai sitten vaihtuu kaikki ja taas pitää opetella uusia tekniikoita. Tekisi niin mieli heivata kaikki tietokoneet, tabletit sun muut vehkeet talosta ulos ja alkaa elää kiinni luonnon kiertokulussa hidastetusti.

    Ennen oli aatteet ja unelmat.

    En ole valmis!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Leena, en minäkään valmis ole. Nousi mieleen Eeva Kilven merkintä Kuolinsiivouksessa ja kirja piti kaivaa esiin. Alkuperäinen merkintä on kirjoitettu 7.4. 2002.
    "Tuo Israelin ja palestiinalaisten sota painaa meitä kaikkia. Me kaikki kannamme pelkoa, huonoa omaatuntoa ja ahdistusta sen tähden. Sellaiseksi on maailma tullut, kaikki ottavat samanaikaisesti osaa kaikkeen, kantavat samaa taakkaa, koko maapallon tilannetta, vastuuta, huolta. Se rasittaa ja nujertaa, mutta se voi myös synnyttää rauhan pelkän kauheutensa tähden." Toivotaan niin.

    VastaaPoista