torstai 12. marraskuuta 2020

Melkein lentoon lähdössä


 Tätä tämä nyt alkaa olla. Hämärä antaa kättä   toiselle, ja kynttilän lempeä tuike pehmentää oloa. 

 Meillä on menossa koiruuden opettaminen   lentokonelaukkuun. Se on aina matkustanut   kopassa automatkoilla eikä kärsi siitä. Uusi pehmeä  ja matala kabiiniin menevä laukku on kuitenkin yllättävän vaikea juttu. Tesse on hiljaa, kun onnistun sen laukkuun tunkemaan, mutta tuleva matka huolettaa minua silti. Ensi viikon lopulla on lähtö ja monenlaista täytyy ehtiä sitä ennen.

 Onneksi ainakin juuri nyt mieli on hyvä. Sain   keväällä ilmestyvän Suomen lasten saariseikkailut   loppuun ja nyt jännitän Minervan kustannuspäällikkö Maria Säntin kommentteja. Toivon tietysti kovasti niiden jälkeenkin mieleni pysyvän hyvänä.

  Nyt selailen uudelleen jo luettuja ja viime aikoina   löytyneitä uusia seuraavan kirjan taustamateriaaleja.   Niitä on! Mitä niistä otan matkalle lupaan, mistä otan valokopioita, mitkä ehdin lukea uudelleen palattuani. Ja nautin taas täysillä! En tiedä, mikä vaihe näiden tietoromaanien tekemisessä on hauskinta. Tiedon hakeminen ja löytäminen ainakin on aina yhtä  jännittävää. Se pieni tutkija minussa nauttii koko ajan.

Viime aikoina on tehty paljon lasten ja nuorten lukemisen edistämiseksi. On myös löydetty uusia ja ainakin tehokkaalta vaikuttavia keinoja. Esimerkiksi Kirjastolehdessä 4/2020 on monta lukemisen arvoista juttua vaikkapa kirjastoissa luettavaksi  juuri nyt. Suosittelen!

Ja toinenkin suosittelun aihe nousi tänään mieleen. Jo ilmestyneen Into-tontun ilmalento -joulukirjan kuvittajan Harri Tarkan mielikuvitus ont kerta kaikkiaan mainio ja tuottelias. Myös hänen taulunsa sekä college- ja t-paitansa ovat täysin omanlaisiaan. Käy katsomassa www.etsy.com/shop/ArtHarri ja muista samalla, ettei jouluun niin kovin pitkä aika ole. Tuo kuva on yksi esimerkki, mutta sieltä löytyy monenlaista muutakin valloittavaa. 


Seuraavan kerran kirjoitankin sitten Portugalista. Pidä peukkuja, että matka sujuu hyvin. Tesse on niin vilkas ja itsepäinen, että saatan olla mekomoisen väsy tyttö perille päästyämme.
Älköön varjosi kaventuko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti